Merg La Vot Sau Îmi Fac freza. This text is controlled from an easy-to-use custom post field!

Home  »  Politica  »  Merg La Vot Sau Îmi Fac freza.
Noi 14, 2010 Comentariile sunt închise pentru Merg La Vot Sau Îmi Fac freza. piratul
0
0
0
0
0

„De ce să votăm?”

sau Dinamica Valorii de Piață a Apatiei

 

Iată ce învață manipulatorii politici de la cei care nu votează:

NIMIC.

Dacă nu participi la vot pentru că ești dezamăgit de cei pe care i-ai ales, dezgustat de apucături precum minciuna, loviturile sub centură, promisiunu haotice..sau pur și simplu ai hotărât să nu intri în joc, ei bine, ai optat pentru o Valoare de Piață egală cu zero.

Scopul manipulatorilor politici nu este acela de a te aduce la vot. Unicul lucru care îi interesează este să adune mai multe voturi decât ceilalți candidați. Drept care vor face orice pentru a fi pe placul celor care merg la vot -toți ceilalți sun invizibili pentru ei, nulități absolute.

Așa cum măcelarii nu vor face nici un efort pentru vegetarienii care nu le trec pragul, politicienii cu găștile lor nu vor fi deloc atenți la nevoile non- votanților, călcând pe ei  ca pe niște furnici nesemnificative.

Magia acțiunii de a vota constă tocmai în asta: votând, optezi pentru participare, și atunci propria ta magie începe să conteze. Și vei vedea ce mult contează !

Nu-ți place nici unul dintre candidați ? Au prea multe păcate ? Asta este, votează-l pe acela care are măcar cu 1% mai puține decât ceilalți….și ca prin minune, după câteva cicluri legislative numărul celor cu păcate se va diminua semnificativ !

Unul din motivele pentru care oamenii nu participă la vot (un motiv real dar de cele mai multe ori nerostit) este acela al responsabilității: ne ferim să alegem pentru că cel ales se va dovedi nepotrivit și noi nu vrem să fim acuzați că l-am ales. Un alt motiv ar fi acela că nu ne place să pierdem, în cazul în care cel votat de noi nu ar fi ales.
Ambele aceste două atitudini ignoră Valoarea de Piață a Realității: a nu participa la vot nu face ca politica să dispară. Schimbă doar atenția manipulatorilor de la cei care nu participă la cei care participă.

Ieși din Apatie !

Mergi la vot în 9 decembrie. Trage după tine și pe amicul nehotărât. Dacă suficient de mulți oameni inteligenți vor vota împotriva păcătoșilor lucrurile vor începe să se schimbe, chiar și doar pentru că miliardele de euro aruncate în stabilirea Valorii de Piață a Votantului se vor îndrepta și spre ei.

COMENTEAZĂ ȘI TU CEVA, OMULE:

comentarii