PARTIDUL PIRAT Programul nostru: Libertăți civile, Cultură, Inovare, Integrare pentru Oamenii Tineri !!

Home  »  PARTIDUL PIRAT
0
0
0
0
0

PARTIDUL PIRAT ROMÂNIA

În luna iunie 2009, ca urmare a participării PiratPartiet din Suedia la alegerile pentru Parlamentul European- un succes foarte mediatizat, mai mulți roumanian-freaky clămpăiau înfrigurați googălu în căutarea PartiduluiPiraților…care nu era de găsit..

În acest hiatus cineva- „Primul Pirat”(Cristian Bulumac) a lansat o nadă:   Forumul Partidului Piraților..

S-a dovedit a fi un pescuit curricular. La scurt timp câțiva din cei înădiți în acest Forum se vor întâlni în București, la Cafeneaua Actorilor, prilej pentru desenarea primului cadru de acțiune al noii formațiuni politice.

A urmat participarea la constituirea Partidului Pirat Internațional la Bruxelles. Grupul prezent aici a fost recunoscut „oficial” ca fiind co-fondator al PPI alături de organizații similare din 39  de țări prezente.

Ce urmează e specific românesc: colectarea a 25 de mii de susținători în vederea înregistrării oficiale a PPRO.

Pentru îndeplinirea acestui deziderat s-a înregistrat mai întâi o fundație- Asociația Copyratul Român (ACR)

Pe lângă sarcina nobilă de a colecta aceste susțineri de la populația României care nu știe nimic despre existența acestei noi formațiuni politice apărute cam în același timp cu seria cinematografică „Pirații din Caraibe”, ACR mai are următoarele misiuni:

  •          să expună prin toate mijloacele posibile Principiile Partidului Pirat.
  •          să promoveze cultura şi să folosească toate mijloacele societăţii civile pentru a veghea la respectarea drepturilor şi libertăţilor noastre individuale
  •          să folosească toate ocaziile posibile pentru ca strigătul nostru de luptă să fie auzit atât de cei care vor să ne limiteze drepturile cât şi de cei pentru care milităm

Au fost organizate întâlniri cu tineri, au fost tipărite şi distribuite materiale de informare, au fost contactate instituţiile media, au fost urcate şi actualizate periodic pe Internet siturile http://partidulpirat.ro/ și http://www.copyratulroman.com .

Pentru că piraţii români sunt o parte a mişcării internaţionale, în primavara lui a urmat 2010 participarea la constituirea Partidului Pirat Internaţional la Bruxelles. Grupul prezent aici a fost recunoscut „oficial” ca fiind co-fondator al PPI alături de organizaţii similare din 39  de ţări prezente.(VEZI DETALII..)

Am căutat să fim alături de piraţii europeni, americani, tunisieni şi din alte colţuri ale lumii în lupta lor pentru libertate.

Alături de ei am militat pentru denunţarea unor acorduri internaţionale care încălcau drepturile omului (ACTA), am scris europarlamentarilor pentru respingerea unor măsuri la nivel european şi am făcut promovat informaţii corecte către  toţi cei care într-un fel sau altul aveau un cuvânt de spus în menţinerea şi protejarea libertăţii noastre.

După cum ştiţi, piraţii suedezi au doi reprezentanţi în Parlamentul European. Am colaborat cu ei pentru sprijinirea iniţiativelor de contracarare a lobbyului făcut de grupuri al căror obiectiv fără scrupule era profitul .

Acum, depunem spre finanţare proiecte care să aiba un impact mai mare asupra asigurării răspândirii culturii şi ne apropiem de inaugurarea primului sediu, în Cluj. Semnăturile se strâng încet dar acesta este preţul neafilierii la un grup de interese şi respingerii tutelei vreunui mogul sau baron local.

Ne asumăm independenţa şi libertatea şi primim cu bucurie pe cei care cred în principiile noastre şi vor ca ele să devină fapte !

COMENTEAZĂ ȘI TU CEVA, OMULE:

comentarii